انگیزه نامه تحصیلی چیست؟

به گزارش وبلاگ تپلینک، انگیزه نامه تحصیلی Statement of Purpose یکی از مدارک مهمی است که متقاضیان برای دریافت پذیرش از هر دانشگاه باید ارائه نمایند. انگیزه نامه مانند توصیه نامه تحصیلی است با این تفاوت که به وسیله خود شما نگارش می گردد و متن کوتاه یک صفحه ای دربارۀ پیشینۀ تحصیلی و دستاورد ها و اهداف متقاضی است که در آن، به دلایل انتخاب دانشگاه و رشتۀ مدنظر وی نیز اشاره می گردد. انگیزه نامه می تواند یکی از دلایل فزونی پروندۀ شما در مقایسه با دیگر پرونده های دریافتی دانشگاه باشد. این مدرک یاری می نماید جنبه های دیگری از شخصیت متقاضی به دانشگاه معرفی گردد و اهداف و انگیزه هایش برای تحصیل معین گردد. افزون براین، به دانشگاه اجازه می دهد تا تصمیم بگیرد آیا شما برای تحصیل در دانشگاه و رشتۀ دلخواهتان مناسب هستید یا خیر. نوشتن انگیزه نامه مجذوب کننده و قانع نماینده برای بسیاری از افراد سخت به نظر می آید؛ ازاین رو، تصمیم گرفته ایم در این مقاله، برای علاقه مندان به تحصیل در کانادا، نکته های مهم در نوشتن انگیزه نامه مناسب را بیان کنیم. پس، تا خاتمه با ما همراه باشید.

انگیزه نامه تحصیلی چیست؟

نکته های مهم در نوشتن انگیزه نامه تحصیلی

یکی از نکته های مهم در نوشتن انگیزه نامه این است که متنی بکر و از متون دیگر برای نوشتنش استفاده نشده باشد. بعلاوه، توصیه می کنیم برای نوشتن انگیزه نامه قالب های آماده و جمله های کلیشه ای را به کار نبرید؛ چراکه اگر دانشگاه متوجه گردد انگیزه نامه شما از روی متن دیگری نوشته شده است، احتمال دریافت پذیرش بسیار کم می گردد. بعلاوه بهتر است قبل از نگارش ان با اصطلاحات اپلای برای اخذ پذیرش نیز آشنا باشید. به همین علت، سعی کنید در نوشتن انگیزه نامه روی اهداف و علایق شخصی و منحصر به فرد خود تمرکز کنید.

هر ساله دانشگاه ها تعداد بسیار زیادی انگیزه نامه دریافت و گروه پذیرش دانشگاه ها آن ها را مطالعه می نمایند؛ ازاین رو، حتماً توجه کنید که انگیزه نامه شما مختصر و حاوی جزئیات مهم باشد و با انشای درست و زبان مفهوم نوشته شده باشد. بیشتر دانشگاه ها هدایت برای نوشتن انگیزه نامه دارند که در آن شرح داده شده است انگیزه نامه چند واژه باید باشد و چگونه نوشته گردد. حتماً به این هدایت ها توجه کنید و براساس آن ها انگیزه نامه تحصیلی خود را بنویسید. شایان ذکر است هر دانشگاه راهنمای خاص خود را دارد.

طرز نوشتن انگیزه نامه تحصیلی

هر انگیزه نامه باید متناسب با دانشگاه خاص خود نوشته گردد و نوشتن آن یکی از نکات مهم اپلای برای دانشگاه های کانادا است ؛ اما درادامه بعضی از نکته های کلی و مهم در نوشتن انگیزه نامه تحصیلی برای مقطع تحصیلات تکمیلی را بیان می کنیم.

پاراگراف اول: پیشینه و اهداف فردی

در مقدمه و پاراگراف اول انگیزه نامه، بهتر است خود را معرفی و کمی دربارۀ پیشینه تان صحبت کنید و درادامه، اهداف تحصیلی و شغلی تان را شرح دهید. معرفی با رشتۀ انتخابی باید مرتبط باشد؛ یعنی اگر می خواهید در رشتۀ پزشکی شرکت کنید، نوشتن دربارۀ علاقه تان به آشپزی به شما یاریی نمی کند. دربارۀ رشتۀ مدنظرتان بیشتر مطالعه کنید و بکوشید معرفی خودتان مستقیماً با توصیف هایی مرتبط باشد که از آن رشته خوانده اید.

پاراگراف دوم: چرا این رشته؟

حال که در پاراگراف اول پیشینه و اهداف مرتبط با رشتۀ تحصیلی دلخواهتان را ذکر نموده اید، در پاراگراف دوم، علت انتخاب این رشته را بیان کنید. از جمله های کلی مانند دوست دارم به دیگران یاری کنم بپرهیزید. چرا دوست دارید به دیگران یاری کنید؟ چطور با تحصیل در این رشته می توانید به دیگران یاری کنید؟ هرچه بیشتر دربارۀ علت تحصیل بیندیشید، دلایل قانع نماینده تری برای گروه پذیرش خواهید داشت. حتماً به این نکته نیز توجه کنید که دلایل شخصی و واقعی خود را بنویسید.

به شما پیشنهاد می کنیم اگر تا اینجای مقاله برای شما مفید بود از مقاله نحوه ایمیل زدن به استاد برای اپلای نیز بازدید کنید.

کارآموزی انجام داده اید، حتماً ذکر کنید. اهدافی که در پاراگراف اول تعیین نموده اید، مرجع تجربه هایتان باید باشد. اگر در این رشته مستقیماً تجربۀ خاصی ندارید، نزدیک ترین تجربه به آن را انتخاب کنید زیرا این انگیزه نامه به نوعی نمونه رزومه تحصیلی انگلیسی نیز می تواند باشد. ناگفته نماند علت ارتباط این تجربه با رشتۀ تحصیلی مدنظرتان را نیز باید تعیین کنید. با این کار به گروه پذیرش نشان می دهید این رشته را به خوبی درک می کنید و برای شرکت در آن مناسب هستید.

در پاراگراف چهارم، دربارۀ دیگر تجربه هایی بنویسید که به شما یاری نموده است رشتۀ تحصیلی تان را انتخاب کنید؛ البته توجه کنید بسیار مختصر و کوتاه باشد. هر اطلاعاتی که فکر می کنید بهتر است گروه پذیرش دربارۀ شما بداند، در پاراگراف چهارم بگنجانید. مهم ترین نکته این است که باارزش ترین تجربه های خود را در این انگیزه نامه لحاظ کنید؛ تجربه هایی که موجب می گردد انگیزه نامه شما درمقایسه با دیگر انگیزه نامه ها منحصربه فرد گردد و به چشم بیاید. بدیهی است بیان تمام این تجربه ها به قصد آن است که نشان دهید چرا گزینۀ مناسبی برای این رشته هستید.

برنامۀ شما برای آینده چیست؟

در پاراگراف آخر انگیزه نامه، دربارۀ اهدافتان پس از فارغ التحصیلی صحبت کنید. اهداف شما باید بسیار واضح و تعیین باشد. بعلاوه، این نکته را مدنظر قرار دهید که اهداف بلندمدت برای آینده با اهداف کنونی ذکرشده در پاراگراف اول کمی فرق دارد. در پاراگراف اول، دربارۀ کاری شرح می دهید که در حال حاضر می خواهید انجام دهید؛ ولی در پاراگراف آخر، دربارۀ اهدافتان در سال های آینده صحبت می کنید. برای مثال، قصد دارید شرکت خود را راه اندازی کنید یا مدیر پژوهش خاصی شوید. در چهار پاراگراف قبل، دربارۀ گذشته تان نوشته اید تا نشان دهید برای شرکت در این رشته مناسب هستید؛ اما در این پاراگراف، دربارۀ آینده صحبت می کنید؛ چراکه گروه پذیرش به قبول دانشجویانی علاقه مند است که در آن رشته، منظرهی بلندمدت دارند. منظره بلندمدت نشان می دهد چگونه از دانش کسب شده برای رشد در این زمینۀ تحصیلی استفاده می کنید. پس از اتمام نوشتن انگیزه نامه، حتماً چند بار دیگر آن را مطالعه و درصورت احتیاج، آن را ویرایش کنید.

اگر قصد تحصیل در خارج از کشور را دارید می توانید از راه های زیر با مشاوران وبلاگ تپلینک در ارتباط باشید:

سوالات متداول

به چه سوالاتی باید در انگیزه نامه پاسخ داد؟

مهمترین سوالای که باید در انگیزه نامه به ان پاسخ دهید این است که چه رشته ایی را برای تحصیل می خواهید انتخاب کنید و هدفتان از انتخاب رشته مذکور چیست.

متن انگیزه نامه تحصیلی باید حداقل چند کلمه باشد؟

باید در حدودا 1000 کلمه باشد.

منبع: سیم آخر

به "انگیزه نامه تحصیلی چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "انگیزه نامه تحصیلی چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید