طرز تهیه دسر بلالیت با تمام ریزه کاری های سنتی آن
به گزارش وبلاگ تپلینک، طرز تهیه دسر بلالیت، ریشه ای عربی و به اعتقاد برخی، ریشه ای هندی دارد. این دسر خوشمزه از زمان های قدیم، در شهرستان بوشهر، جایگاه خاصی داشته است و هنوز هم می توان رد پای آن را در سفره های صبحانه یا ناهار و یا افطاری های ماه مبارک رمضان، پیدا کرد. البته بلالیت، فقط مختص بوشهر نیست و می توان از آن به عنوان یک غذای محلی بندرعباس هم نام برد.

اگر شما هم کنجکاوید بدانید که این غذای جنوبی اصیل، چطور درست می شود، با این مطلب از وبلاگ تپلینک همراه باشید.
دسر بلالیت | |
تعداد نفرات | بین 10 تا 12 نفر |
زمان آماده سازی | 10 دقیقه |
زمان پخت غذا | 20 دقیقه |
اندازه سختی | سختی کم |
طرز تهیه دسر بلالیت
بوشهری ها دسر بلالیت را همراه با تخم مرغ زده شده در وعده صبحانه یا به عنوان میان وعده میل می کنند. اما سرو این دسر، شکل مفصل تری هم دارد و می توان با اضافه کردن اندازهی مرغ یا ماهی سرخ شده در کنار آن، یک ناهار خوشمزه و مقوی، تدارک دید. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه بلالیت بوشهری را با هم می بینیم:
مواد لازم برای تهیه دسر بلالیت
در طرز تهیه بلالیت عربی، مواد اولیه، مطابق جدول زیر است:
مواد لازم | اندازه مورد نیاز |
رشته ورمیشل | 1 بسته |
شکر | 1 پیمانه |
گلاب | نصف پیمانه |
هل | 4/1 قاشق چایخوری |
کره | به اندازه لازم |
زعفران | به اندازه لازم |
مراحل تهیه دسر بلالیت
طرز تهیه دسر بلالیت بسیار ساده است و در زمانی کوتاه آماده می شود. کافیست مراحل طرز تهیه بلالیت زعفرانی را مطابق دستورالعمل زیر، پیش ببرید:
- مرحله اول: قابلمه ای را پر از آب کرده و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. سپس، رشته های ورمیشل را داخل قابلمه بریزید. با گذشت چند دقیقه، رشته ها کمی نرم می شوند. در این زمان، آن ها را آبکش کنید.
نکته مهم: دقت کنید که رشته ها بیش از اندازه نرم نشوند، زیرا در بقیه مراحل پخت، دسر بلالیت فرم خمیری شکلی پیدا می کند که مطلوب نیست.
- مرحله دوم: در کاسه ای جداگانه، شکر، هل و زعفران را با هم مخلوط کرده و گلاب را به آن ها اضافه کنید. ترکیب مواد را هم بزنید تا کاملا یکدست شوند.
- مرحله سوم: یک قابلمه مناسب انتخاب کرده و داخل آن کمی کره را ذوب کنید. حالا، نیمی از رشته های ورمیشل را داخل قابلمه ریخته و روی آن ها، اندازهی شهد بریزید.
- مرحله چهارم: در ادامه طرز تهیه دسر بلالیت، بقیه ورمیشل و شهد را به قابلمه اضافه کنید. درب قابلمه را با دمکنی بپوشانید و اجازه دهید این دسر خوشمزه عربی، به مدت 20 دقیقه، دم بکشد.
به همین سادگی، طرز تهیه بلالیت بندری یا همان بلالیت بوشهری، به سرانجام می رسد و شما می توانید این رشته های مزه دار شده را در ظرفی مناسب کشیده و با اندازهی گل محمدی و خلال پسته تزئین کنید. ترکیب رنگ زرد دسر بلالیت زعفرانی در کنار سبزی خلال پسته و سرخی گل محمدی، اشتهای هر بیننده ای را تحریک می کند. نوش جان
چند نکته تکمیلی در طرز تهیه بلالیت عربی
توجه به این نکات، نتیجه کار شما را بهتر می کند:
- حدود 2تا 3 دقیقه برای جوشاندن رشته های ورمیشل کافیست و رشته ها حتما باید به صورت زنده و نسبتا سفت، آبکش شوند.
- حتما موقع دم گذاشتن دسر بلالیت، حرارت زیر قابلمه را ملایم کنید، زیرا حرارت زیاد باعث ته گرفتن دسر و سوختن شکر می شود.
- اگر می خواهید بلایت مقوی تری داشته باشید، می توانید اندازهی شیره خرما را جایگزین شکر کنید.
- طرز تهیه بلالیت ساده هم مشابه دستور بالا است، با این تفاوت که در این رسپی، زعفران حذف می شود.
- در بعضی رسپی ها، اندازهی آب هم به مواد شهد اضافه می کنند تا شکر در آب حل شود. اما دقت کنید که اندازه آب، زیاد نباشد، زیرا آب زیاد، باعث خمیر شدن بلالیت می شود.
- می توانید در دستور بالا، به جای زعفران، از زردچوبه هم استفاده کنید.
- اگر طعم کره را دوست ندارید، به جای آن از روغن استفاده کنید.
- در صورت تمایل می توانید اندازه شکر را کم یا زیاد کنید.
- اگر می خواهید ورمیشل خوشرنگ تری داشته باشید، می توانید پیش از جوشاندن رشته ها، کمی آن ها را در تابه، تفت دهید.
با سفارش آنلاین غذا از وبلاگ تپلینک ، طعم بلالیت عربی را تجربه کنید
مراحل طرز تهیه دسر بلالیت را با هم دیدیم، اما اگر ترجیح می دهید این دسر را به صورت آماده تهیه کنید، سری به سایت وبلاگ تپلینک بزنید. سفارش آنلاین غذا بندرعباس، در کوتاه ترین زمان ممکن، خواسته شما را برآورده می کند و می توانید به راحتی، طعم این غذای جنوبی خوشمزه و قدیمی را بچشید. نوش جان
منبع: اسنپ فود