تشریح اقدامات مدیریت شهری برای کنترل الگوی مصرف آب در مرکز
به گزارش وبلاگ تپلینک، تهران (پانا) - رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران اقدامات مدیریت شهری برای کنترل الگوی مصرف آب در مرکز را تشریح کرد.
سید آرش حسینی میلانی در گفت وگو با پانا درباره شرایط آب در شهر تهران و اقدامات مدیریت شهری برای کنترل الگوی مصرف آب در مرکز گفت: پیش بینی می شد شرایط بارش ها پس از سه سال متوالی که شرایط خوبی بود، پایدار نباشد. از طرفی، با توجه به اینکه جهان به سمت تغییر اقلیم در حرکت است و به سمت نامنظم شدن الگوهای قبلی می رود، در ایران هم کاهش بارندگی به خصوص در فلات مرکزی رخ داده است.
وی با بیان اینکه افزایش دما نشان می دهد که باید تاب آوری شهر از لحاظ محیط زیستی به ویژه در بخش آب افزایش یابد، اظهار کرد: برای این کار اقداماتی از سوی مدیریت شهری اجرا شده است. مهم ترین کاری که شهرداری تهران در این رابطه انجام می دهد، آن است که از پساب تصفیه شده استفاده کند که در این زمینه تفاهم نامه ای با وزارت نیرو به امضا رسیده که در حال عملیاتی شدن است.
پساب تصفیه شده جایگزین استفاده از آب های زیرزمینی می شود
این عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران در تشریح تفاهم نامه شهرداری و وزارت نیرو شرح داد: طبق این تفاهم نامه در یک برنامه زمان بندی 10 ساله باید استفاده از پساب تصفیه شده، جایگزین استفاده از آب های زیرزمینی شود و میزان استفاده از آن به 20 برابر میزان کنونی برسد.
به گفته حسینی میلانی، برای پیشرفت در اجرای این برنامه، هم جلسه ای با حضور سازمان بوستان ها و منطقه ها در شورا برگزار و تاکید شد که عقب افتادگی برنامه امسال هم جبران شود که معاونت خدمات شهری متعهد شده تا این کار انجام شود.
ایستگاه تحقیقاتی فضای سبز راه اندازی می شود
وی با اشاره به سایر اقدامات برای افزایش تاب آوری شهر تهران در برابر کم آبی گفت: کار دومی که باید برای افزایش تاب آوری انجام شود، تغییر الگوی کشت است تا با چمن های سوخته در شهر روبرو نشویم. زیرساخت آن باید از طریق سازمان بوستان ها آماده شود که در این چارچوب، ایستگاه تحقیقاتی فضای سبز آماده بهره برداری شده است.
رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران ادامه داد: چند پروژه برای جایگزین کردن گونه های گیاهی در حال انجام است. چمن باید با گیاه پوششی مناسب، بومی و کم مصرف جایگزین شود و تاکید شده است که این جایگزینی حتما باید با انجام آزمایش در مراکز تحقیقاتی فضای سبز صورت بگیرد.
حسینی میلانی با اشاره به تفاهم نامه شهرداری و دانشگاه تهران ابراز کرد: تفاهم نامه ای از سوی شهرداری تهران با دانشگاه تهران به امضا رسیده است تا بوستان گل ها که در مجاورت بیمارستان میلاد واقع شده است، به باغ گیاه شناسی تبدیل شود و در آن محققان روی گونه های جایگزین کار کنند. اکنون ظرفیت علمی و تحقیقاتی این کار ایجاد شده است و باید در دوره های بعدی مدیریت شهری پیگیری شود زیرا این پروژه ها به بودجه قابل توجهی نیاز نداشته و دستاوردهای خوبی هم در پی دارد.
تاکید بر اهیت رعایت الگوی مصرف آب
وی با اشاره به اهمیت رعایت الگوی مصرف آب خاطرنشان کرد: موضوع دیگری که در حوزه آب مطرح است، رعایت الگوی مصرف است که بخشی از آن به رفتار شهروندان مربوط است و بخش مهم آن به مواردی همچون ساختمان سبز مربوط است. به این معنی که ساختمان ها باید به گونه ای ساخته شوند که کمترین میزان هدررفت انرژی و آب را داشته باشد.
بحران هدررفت انرژی در ساختمان ها
سخنگوی کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری افزود: اکنون شرایط ساختمان ها اینگونه نیست و با بحران هدررفت انرژی روبرو هستیم. برق و آب باهم پیوستگی دارد و در بسیاری از ساختمان ها وقتی برق قطع می شود، آب هم قطع می شود.
حسینی میلانی با بیان اینکه لایحه ای با موضوع ساختمان سبز و معماری پایدار با پیگیری شورای شهر تهیه شده است، یادآور شد: هدف از این لایحه آن است که ساختمان سازی ها به گونه ای ریل گذاری و جهت دهی شوند تا شناسنامه انرژی دریافت کرده و مشوق هایی وجود داشته باشد که از انرژی خورشیدی استفاده کنند. همچنین بهینه سازی پسماند ساختمانی هم انجام شود.
به گفته رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری، اگر سیستم بازچرخانی آب در ساختمان های بلندمرتبه برای فضای سبز ایجاد شود، فشار بر منابع آبی کمتر می شود یا اینکه استانداردهای شیرآلات، مخازن و دوش ها ارتقا یابد تا مصرف کنترل شود.
حسینی میلانی با تاکید بر اینکه مدیریت شهری و مردم باید به منابع آبی تهران که از سدهای پنج گانه تامین می شود حساس باشند، خاطرنشان کرد: حساسیت باید به این صورت باشد که در پشتیبانی از برنامه های آبخیزداری و کنترل منابع آلاینده نقش داشته باشیم تا جوامع محلی به سمتی که مخرب کیفیت آب است، نروند. در این زمینه جلسه ای با وزارت مسکن برگزار شد و گزارش خوبی درباره سد کرج تهیه شده که مصوبه شورای عالی شهرسازی را هم اخذ کرده تا الگوهای مکانی و فضایی برای استقرار در حوزه سد کرج مشخص شوند و منطقه های زون بندی شده تا بتوانند با ساماندهی حوزه ساخت و ساز کیفیت آب را حفظ کنند.
وی اضافه کرد: شورای شهر تهران بر اساس مجوز وزارت نیرو امسال تصویب کرد که به شرکت آب و فاضلاب مجوز داده شود تا رقمی معادل 100 ریال برای هر متر مکعب از شهروندان منحصرا برای حفظ کیفیت آب در سدهای بالادست دریافت کند.
اهمیت کنترل آبیاری در فضای سبز
این عضو شورای شهر به اهمیت کنترل آبیاری در فضای سبز اشاره کرد و گفت: کنترل مصرف آب در بحث آبیاری فضای سبز یکی از مهم ترین مواردی است که در تکمیل شبکه آبیاری فضای سبز مطرح است و در شهر تهران بیش از 60 درصد از این شبکه مدرن شده است و باقی آن باید تکمیل شود.
حسینی میلانی با بیان اینکه در بعضی پارک ها فضای سبز به صورت شلنگی و تانکری آبیاری می شوند، گفت: در آبیاری تانکری باید کنتورهای هوشمند نصب شود که این موضوع در برنامه سوم شهرداری تصویب شده و آنگونه که سازمان بوستان ها گزارش داده این کار اجرا شده است. علاوه بر این پایش خشکیدگی فضای سبز هم اهمیت دارد که هنوز به صورت گسترده آغاز نشده اما در برنامه سوم شهرداری پیش بینی شده است.
منبع: خبرگزاری پانا