سلامت استخوان و ارتباط آن با سلامت قلب
به گزارش وبلاگ تپلینک، تهران (پانا) -پوکی استخوان ممکن است نشانه ای مهم از ابتلای شما به یکی از این بیماری های جدی تر و مرگبارتر یعنی بیماری قلبی باشد.
به گزارش عصرایران، پوکی استخوان مساله ای نیست که نادیده گرفته گردد. این شرایط استخوان ها را تضعیف نموده و آنها را هرچه بیشتر مستعد شکستگی می سازد. این به معنای آن است که شما می توانید به واسطه شکستگی در استخوان هایی مانند لگن در بیمارستان بستری شوید.
متاسفانه افرادی که با شکستگی لگن راهی بیمارستان می شوند حدود 25 درصد احتمال بیشتری دارد طی شش ماه تا یک سال مرگ را تجربه نمایند که بیشتر به واسطه عوارض مرتبط با عمل جراحی است. از این رو، بعضی خطرات جدی با این بیماری رایج مرتبط هستند.
اما از نظر آمار مرگ و میر تفاوت عظیمی بین پوکی استخوان و بیماری هایی مانند بیماری قلبی، سرطان و دیابت وجود دارد. اینها از جمله دلایل اصلی مرگ افراد هستند، از این رو، پوکی استخوان حتی در یک زمین بازی یکسان با آنها قرار ندارد.
با این وجود، پوکی استخوان ممکن است نشانه ای مهم از ابتلای شما به یکی از این بیماری های جدی تر و مرگبارتر یعنی بیماری قلبی باشد.
استخوان های شنماینده خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی را افزایش می دهند
مطالعه ای تازه که در نشریه the Journal of Bone and Mineral Research منتشر شد، نشان داد که افرادی با تراکم استخوانی کم احتمال بیشتری دارد از سلامت قلبی عروقی ضعیف برخوردار باشند.
در این مطالعه، پژوهشگران داده های سلامت افراد شرکت نماینده در بیوبانک انگلیس، مطالعه ای بلند مدت و عظیم در انگلیس که آنالیز نقش ژن ها و عوامل محیطی در بیماری را هدف قرار داده است، را جمع آوری کردند.
داده های جمع آوری شده از بیوبانک انگلیس این امکان را برای پژوهشگران فراهم کرد تا ترکیبی از داده های آزمایش های خون و تصویربرداری از عظیمترین نمونه جمعیتی که تا به امروز در یک مطالعه سلامت استخوان-قلب استفاده شده است را آنالیز نمایند.
تجزیه و تحلیل تمام این داده ها، پژوهشگران تشخیص دادند که افرادی با تراکم استخوانی کمتر احتمال بیشتری دارد دارای سفتی سرخرگی باشند که یک نشانه از سلامت ضعیف قلبی عروقی است. بعلاوه، آنها دریافتند که افرادی با سلامت استخوانی ضعیف احتمال بیشتری دارد مرگ ناشی از بیماری قلبی ایسکمیک را تجربه نمایند.
اما استخوان های شنماینده چرا فرد را در معرض خطر شرایط بد قلب قرار می دهد؟
در ابتدا ممکن است فکر کنید به علت آن است که بیماری قلبی و پوکی استخوان دارای بعضی عوامل خطر مشابه مانند سن بالا، سیگار کشیدن و سبک زندگی کم تحرک هستند. اما پژوهشگران این عوامل خطر را در محاسبات خود گنجانده و معین شد ارتباط بین سلامت ضعیف استخوان و سلامت ضعیف قلب به واسطه آنها نیست.
با این وجود، دانشمندان می دانند که کلسیفیکاسیون عروقی (ایجاد رسوبات معدنی در سرخرگ ها که می تواند به سفتی سرخرگی منجر گردد) و مینرالیزاسیون استخوان بسیاری از فرآیندهای همپوشانی را در بدن به اشتراک می گذارند. پژوهشگران معتقدند که علت این ارتباط به واسطه چندین عامل پیچیده است و این عوامل بین مردان و زنان متفاوت هستند.
عاداتی که از استخوان ها و قلب شما محافظت می نمایند
این گونه به نظر می رسد که اقداماتی که در راستای حفظ سلامت استخوان ها خود انجام می دهید می تواند احتمال بیماری قلبی را هم کاهش دهد. از این رو، زمانی که موضوع پیشگیری از پوکی استخوان مطرح می گردد باید همه چیز را جدی بگیرید. عادات زیر می توانند به حفظ و تقویت سلامت استخوان ها یاری نمایند:
مصرف یک رژیم غذایی متعادل و سالم مانند رژیم غذایی مدیترانه ای. از این طریق شما مواد مغذی پشتیبان سلامت استخوان مانند کلسیم، مهمیم و ویتامین D را به مقدار کافی دریافت می کنید.
به مقدار زیاد ویتامین K2 مصرف کنید. طی یک مطالعه ارتباط بین ویتامین K2، کلسیم و سلامت قلب آنالیز شد. پژوهشگران به این نکته اشاره داشتند که ویتامین K2 با مهار کلسیفیکاسیون سرخرگی و سفتی سرخرگی مرتبط بوده است زیرا این ماده مغذی پروتئینی را فعال می نماید که رسوب کلسیم در دیواره رگ های خونی را مهار می نماید. بعلاوه، این ویتامین کلسیم را به سمت استخوان ها یعنی جایی که به آن احتیاج است، راهنمایی می نماید.
مکمل پروبیوتیک مصرف کنید. پروبیوتیک ها نه تنها برای سلامت روده عظیم بلکه برای سلامت استخوان هم مفید هستند. نتایج یک مطالعه در سوئد نشان داد که مصرف مکمل های پروبیوتیک می تواند از دست دادن استخوان در زنان مسن را به نصف کاهش دهد. در این مطالعه پژوهشگران از یک سویه پروبیوتیک به نام لاکتوباسیلوس روتری 6475 استفاده کردند.
استخوان های خود را حرکت دهید. ورزش یکی از مطمئن ترین روش ها برای پیشگیری از پوکی استخوان و تحریک رشد استخوان تازه با افزایش سن است. مطالعات بسیاری این مساله را اثبات نموده اند. نتایج یک مطالعه در دانشگاه میسوری-کلمبیا نشان داد که کار با وزنه و تمرینات پرشی خاص به بهبود تراکم استخوان و افزایش توده استخوانی تنها طی شش ماه یاری نموده اند.
منبع: خبرگزاری پانا