خواص طالبی برای سلامتی

به گزارش وبلاگ تپلینک، فصل میوه های آبدار، رنگارنگ و تابستانه فرا رسیده است. طالبی یکی از میوه های محبوب در این فصل است که هواداران زیادی هم دارد. عطر و طعم شیرین آن برای کوچک و بزرگ دل پذیر است. با ما همراه باشید تا با بعضی از خواص طالبی بیشتر آشنا شوید.

خواص طالبی برای سلامتی

طالبی چیست؟

برخی عقیده دارند که طالبی و خانواده ملون (مثل هندوانه، گرمک و خربزه) از هند می آیند. طالبی درواقع پیوند گرمک و خربزه قندک است که نام علمی آن Cucumis melo var. Reticulatus است. نقوش و بافت پوست خارجی آن بسیار به گرمک شباهت دارد، اما رنگ قسمت داخلی آن مثل خربزه قندک، زرد روشن تا سبز است.

طعم طالبی ترکیبی خاص از مزه گرمک و خربزه دارد که برای بسیاری از مردم دل چسب است. مثل دیگر میوه های خانواده ملون، طالبی نیز باید به صورت تازه مصرف گردد. طالبی ها معمولا اندازه کوچکی دارند، بنابراین می توانید تعداد بیشتری از آن خریداری کنید.

ارزش غذایی طالبیطالبی داری اندازه زیادی ویتامین A و ویتامین C، کاروتنوئید (دسته ای از رنگ دانه ها که نقش مهمی در کاهش خطر ابتلا به برخی بیماری های تخریبی در بدن انسان دارد) و بسیاری از موادمعدنی مثل پتاسیم، کلسیم و آهن است. طالبی فیبر زیادی نیز دارد. کالری طالبی کم است و هیچ گونه چربی یا کلسترولی در آن وجود ندارد.

خواص طالبیازجمله خواص طالبی می توان به 5 مورد زیر اشاره نمود:

1. بهبود سلامت قلب
طالبی از دو طریق به بهبود سلامت قلب یاری می نماید: این میوه با داشتن اندازه زیاد فیبر خوراکی، به پایین آوردن کلسترول بد یا همان ال دی ال در بدن یاری می نماید که درنتیجه محافظی در برابر گرفتگی رگ ها به شمار میرود. بعلاوه، وجود اندازه زیاد پتاسیم که مثل رگ گشا عمل می نماید، باعث کاهش فشار خون در بدن می گردد. درنتیجه شانس به وجود آمدن بیماری های قلبی عروقی یا حمله قلبی و سکته قلبی به حداقل می رسد.

2. یاری به هضم غذاطالبی سرشار از فیبر خوراکی (به طور خاص فیبر محلول مثل پکتین) است و می تواند به دفع مواد زاید از روده و درمان یبوست و سایر مسائل مربوط به روده یاری کند. علاوه براین، فیبر محلول به شما احساس سیری می دهد و باعث جلوگیری از پرخوری و درنتیجه یاری به رژیم کاهش وزن در بدن می نماید.

3. تقویت سیستم ایمنی بدنیکی دیگر از خواص طالبی وجود موادمغذی مثل ویتامین سی است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می گردد. ویتامین آ، کاروتنوئید و بیوفلاوونویدها (زردینه) نیز به عنوان آنتی اکسیدان از بدن در برابر بیماری ها محافظت می نمایند. این موادمغذی می توانند رادیکال های آزاد که سلول های سرطانی را به وجود می آورند حذف و خنثی نمایند. طالبی حاوی ترکیبات اورگانیک است که به طور مستقیم در کاهش خطر ابتلا به سرطان دهان، سرطان ریه، سرطان روده و سرطان سینه نقش دارد.

4. تقویت بیناییویتامین آ که به اندازه کافی در طالبی وجود دارد، دارای کاروتنوئیدهایی است که به طور خاص از بینایی و سلامت چشم انسان محافظت می نماید. بتاکاروتن (ترکیب پیش ساز ویتامین آ) می تواند از بروز دژنراسیون ماکولا (از دست دادن بینایی در مرکز دید)،آب مروارید و آسیب پذیری در برابر اشعه فرابنفش (UV) جلوگیری کند.

5. کنترل دیابتوجود پکتین یکی دیگر از خواص طالبی است که در جلوگیری از ابتلا به دیابت مؤثر است. پکتین و دیگر گونه های فیبر خوراکی به تنظیم جریان قند در دستگاه گردش خون از شکرهای ساده و کربوهیدرات ها یاری می نماید. این یعنی افرادی که دچار دیابت هستند یا کسانی که ریسک بالایی در ابتلا به دیابت دارند، در برابر خطر افزایش قند خون که می تواند برای سلامتی بسیار خطرناک باشد، درامان هستند.

سخن پایانیطالبی میوه ای فصلی و بسیار خوش طعم است که طرف داران زیادی در سراسر دنیا دارد. خواص طالبی شامل یاری به کاهش وزن، تقویت سیستم ایمنی، جلوگیری از بروز برخی سرطان ها، تقویت بینایی، بهبود قدرت هضم، حفظ سلامتی قلب و یاری به درمان دیابت می گردد. این میوه را در سبد غذایی تان قرار دهید و از طعم و خواص عالی آن لذت ببرید.

منبع: سایت چطور

منبع: راسخون

به "خواص طالبی برای سلامتی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص طالبی برای سلامتی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید