طرز تهیه انواع غذای نونی برای سحری که ذخیره کننده انرژی اند
به گزارش وبلاگ تپلینک، ضرورت استفاده از غذای نونی برای سحری به دلیل برخوردار بودن این غذا ها از کربوهیدرات هاست. کربوهیدرات ها به آرامی در طول روز می سوزند و انرژی لازم را در ایام روزه داری برای شما فراهم می کنند. در نتیجه کوکوها، خوراک ها و غذا های خمیری که حاوی مقادیر قابل توجهی کربوهیدرات، پروتئین و ویتامین هستند، بهترین انتخاب برای وعده سحری می باشند که در ادامه به چند مورد از آن ها اشاره خواهیم کرد.
انواع غذای نونی برای سحری
1. طرز تهیه کوکو مرغ با عطر دلپذیر پیازچه
کوکو ها معمولا غذا های ساده با یک آیتم محوری و ترکیب تخم مرغ و ادویه جات مختلف هستند که با نان سرو می شوند و برای وعده سحری انتخاب مناسبی خواهند بود.
مواد لازم برای تهیه کوکو مرغ | |
سینه مرغ | 1 عدد |
سیب زمینی | 2 عدد |
پیازچه | 350 گرم |
تخم مرغ | 4 عدد |
جعفری یا گشنیز خرد شده | 2 قاشق غذاخوری |
سیر | 1 تا 2 حبه |
زعفران دم کرده | به دلخواه |
روش تهیه کوکو مرغ و پیازچه
- ابتدا سینه مرغ و سیب زمینی های پوست گرفته شده را با هویج، پیاز، برگ بو و ادویه دلخواه نیم پز کنید.
- مرغ و سیب زمینی ها را رنده کنید و یا از چرخ گوشت رد کنید.
- سیر له شده، زعفران دم کرده، پودر پاپریکا، کمی رنده جوز هندی، نمک و فلفل سیاه تازه آسیاب شده و در صورت تمایل کمی کنجد را به مخلوط مرغ و سیب زمینی اضافه کنید و خوب با یکدیگر مخلوط کنید.
- ساقه پیازچه، گشنیز و جعفری را ساطوری کرده و به مایه کوکو اضافه کنید.
- در نهایت تخم مرغ ها را اضافه کنید و مایه کوکو را بین دست فرم دهید و با روغن سرخ کردنی داغ سرخ کنید.
2. طرز تهیه نان آفتابگردان با مغز اسفناج پنیری
نان آفتابگردان نامی است که به لحاظ شباهت ظاهری به این غذا داده شده است. برای درست کردن آن ابتدا خمیر را تهیه می کنیم و سپس مخلوط اسفناج پنیری فوق العاده خوشمزه و البته پر چرب آن!
مواد لازم برای تهیه خمیر نان آفتابگردان | |
مایه خمیر | 1 قاشق غذاخوری |
شکر | 1 قاشق غذاخوری |
آب ولرم | 1 پیمانه |
روغن | 1/3 پیمانه |
نمک | ½ قاشق چایخوری |
آرد | حدود 3 پیمانه |
مراحل تهیه خمیر گل آفتابگردان
- ابتدا مایه خمیر فوری، شکر و آب ولرم را مخلوط کرده و اجازه می دهیم تا عمل آید.
- روغن، نمک و آرد الک شده را به آرامی به مایه خمیر اضافه می کنیم تا زمانی که خمیر به دست تمیز نچسبد.
- توصیه می کنیم پیمانه آخر آرد را با احتیاط اضافه کنید. چرا که میزان جذب آب آرد های مختلف متفاوت است.
- خمیر را ورز دهید، کف ظرف را چرب کنید و خمیر را به مدت یک تا دو ساعت در جای گرم استراحت دهید.
- در این فاصله مایه اسفناج پنیری را درست می کنیم.
مواد لازم برای اسفناج پنیری | |
اسفناج خرد شده | 2 پیمانه |
پنیر خامه ای | 150 گرم |
پنیر پیتزا | 250 گرم |
سیر | 2 تا 3 حبه |
سس مایونز | 1 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه اسفناج پنیری
- سیر ها را در تابه با کره یا روغن تفت دهید. همین که بوی سیر به مشام رسید اسفناج های خرد شده را اضافه کنید.
- زمانی که اسفناج ها کمی سبک تر شدند، پنیر خامه ای و سس مایونز را اضافه کنید و خوب با یکدیگر مخلوط کنید.
- پنیر پیتزا را در آخر به مابقی مواد اضافه کنید و در حد مخلوط شدن مواد با هم تفت دهید.
- مایه اسفناج پنیری آماده است، حجم خمیر هم در این فاصله دو برابر شده است. بنابراین، خمیر را کمی ورز دهید و به چانه های 80 تا 100 گرمی تقسیم کنید.
- چانه ها را در قالب یا ظرف پیرکس گرد کنار هم بچینید و یک کاسه وسط آن قرار دهید تا خمیر ها در حین استراحت دفرمه نشوند.
- روی ظرف را بپوشانید و یک ساعت دیگر استراحت دهید.
- در آخر کاسه را برداشته و جای آن را با مایه اسفناج پنیری پر کنید؛ و در نهایت کمی پنیر پیتزا روی مایه اسفناجی بپاشید.
- خمیر را با زرده تخم مرغ رومال کنید و در صورت تمایل کنجد بپاشید و در فر گرم با دمای 200 درجه به مدت تقریبی 30 دقیقه بپزید.
3. طرز تهیه پاکورا با سس تمر هندی
پاکورا در حقیقت یک غذای نونی، تند و هندی شبیه به کوکو یا فلافل است که با سس مخصوص سرو می شود.
مواد لازم برای تهیه پاکورا | |
آرد نخود | 1 پیمانه |
آرد نخودچی | 1 قاشق غذاخوری |
آرد سفید | 1 قاشق غذاخوری |
گشنیز خرد شده | ½ پیمانه |
تره خرد شده | 1/3 پیمانه |
پیاز یا پیازچه خرد شده | ½ پیمانه |
سیب زمینی | 1 عدد |
بکینگ پودر | 1 قاشق چایخوری |
طرز پخت پاکورا برای سحری
- ابتدا آرد نخود، آرد نخودچی و آرد سفید را با نصف لیوان آب مخلوط کنید.
- سیب زمینی پخته و مکعبی خرد شده، گشنیز، تره و پیازچه ساطوری را ترکیب و به مخلوط بالا اضافه کنید.
- در آخر بکینگ پودر، نمک، پودر سیر یا یک حبه سیر له شده و زردچوبه را هم برای مزه دار کردن به مایه پاکورا اضافه کنید.
- به مایه نیم ساعت استراحت دهید و سپس در روغن داغ به اندازه یک قاشق از مواد را غوطه ور کنید. در صورت تمایل می توانید برای این کار از اسکوپ استفاده کنید. زمانی که پاکورا کاملا سرخ شد، با دستمال روغن گیری کنید و با سس سرو کنید.
مواد لازم برای تهیه سس تمرهندی | |
تمر هندی | ¼ پیمانه |
آب | ½ پیمانه |
کره | 25 گرم |
آرد سفید | 1 قاشق غذاخوری |
استاک یا عصاره | ½ پیمانه |
طرز تهیه سس تمرهندی
- برای درست کردن سس، ابتدا آرد را با کره تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
- عصاره یا استاک مرغ یا گوشت را اضافه کنید.
- در آخرین مرحله تمر هندی را در آب حل کنید و به سس اضافه کنید و اجازه دهید تا به غلظت برسد و به همراه پاکورا سرو و نوش جان کنید.
حرف آخر
غذا های نونی نه تنها برای وعده سحری که برای وعده افطار نیز توصیه شده است و طرفداران بسیاری دارند. شما همچنین می توانید 5 مدل سوپ ماه رمضان که تا کنون امتحان نکرده اید را در این مطلب دنبال کنید.
لطفا تجربیات و سوالات خود در ارتباط با رسپی های ارائه شده در این مطلب را با ما و سایر همراهان انگیزه به اشتراک بگذارید. کارشناسان ما در اسرع وقت جوابگوی سوالات شما خواهند بود.
منبع: مجله انگیزه