تجارت سیاه در نیمه تاریک اینترنت، فراوری مواد روانگردان از حیوانات بینوا در دارک وب!
به گزارش وبلاگ تپلینک، زومیت نوشت: دارک وب به بستری برای فروش غیرقانونی هزاران گونه جانوری و گیاهی تبدیل شده است که برای فراوری مواد روانگردان به کار می روند.
تجارت غیرقانونی گونه های جانوری تهدیدی نوی برای وجود این گونه ها است. با این حال به نظر می رسد در اینترنت بستری مساعد برای دسترسی غیرقانونی به این گونه ها فراهم شده است.
به گزارش ساینس آلرت، بر اساس پژوهشی نو، صدها گونه از جمله وزغ بیابان سونورا (Inclius alvarius) در بستر دارک وب خرید و فروش می شوند اما در کمال تعجب این حیوانات به عنوان حیوان خانگی به فروش نمی رسند. به گفته فیل کاسی، بوم شناس دانشگاه ادلاید، این گونه ها به خاطر خواص مخدر به ویژه برای ساخت ترکیب های روان گردان به فروش می رسند.
در حالی که 90 درصد از تجارت حیات وحش دارک وب شامل گیاهان و قارچ ها برای کاربردهای مخدر است، بعضی حیوانات هم برای اهداف مشابهی فروخته می شوند. برای مثال غده های سمی وزغ بیابان سونورا حاوی ماده روان گردان 5-MeO-DMT است.
اولیور استرینگام، بوم شناس دانشگاه ادلاید و همکاران او بین سال های 2014 و 2020 به جستجوی نزدیک به 2 میلیون تبلیغ دارک وب پرداختند و به تجارت 153 گونه مختلف پی بردند که 70 نوع از آن ها خواص مخدر دارند.
رایج ترین گونه تجارت شده، درخت آمریکای جنوبی (Mimosa tenuiflora) با میزان قابل توجهی DMT توهم زای قوی است. خوشبختانه اغلب گونه های مخدر در معرض خطر نیستند با این حال پژوهشگرها چند گونه آسیب پذیر مثل کاکتوس پیوت را در میان گونه ها پیدا کردند که حاوی مواد روانگردان است.
از کاربردهای دیگر گونه ها می توان به طب سنتی، تهیه پوشاک و کیف های دستی پوست خزنده اشاره نمود. تعدادی دیگر هم به عنوان حیوان خانگی خرید و فروش می شوند.
بر اساس یافته ها، قانون گذاری ضعیفی برای تجارت حیوانات وحشی در اینترنت عمومی (وب باز) وجود دارد و هیچ دلیلی ندارد افراد از دارک وب استفاده نمایند زیرا دسترسی به این سطح از وب احتیاج به نرم افزارهای خاصی دارد و افزون بر این فاقد موتورهای جستجوی متمرکز است. تجارت حیات وحش به شکل فزاینده ای روی وب عمیق یا دیپ وب هم رخ می دهد که شامل اپلیکیشن های پیغام رسان و شبکه های اجتماعی خصوصی است.
به نوشته مؤلفان پژوهش، با در نظر گرفتن تجارت غیرقانونی گونه ها در وب باز که به راحتی هم در دسترس است، عامل اصلی تجارت غیرقانونی در اینترنت عدم اعمال قانون است. در واقع بازرسی و اعمال قانون را باید برای بخش های مختلف اینترنت اولویت بندی کرد.
جرائم محیطی علاوه بر تهدید گونه های جانوری، می توانند خطراتی برای سلامت عمومی داشته باشند، بااین حال در گروه جرائم بدون قربانی دسته بندی می شوند؛ بنابراین با اینکه خرید و فروش گونه های حیات وحشی یکی از بزرگ ترین جرائم تجاری است، اعمال قانون برای آن ها به ندرت در اولویت قرار می گیرد.
به نوشته پژوهشگرها، تجارت بی رویه گونه ها همچنان در بسیاری از کشورها ردیابی نمی گردد و شرایط حافظتی بسیاری از آن ها نامشخص است. بر اساس یافته های استرینگهام و گروه او، تعدادی از گونه های پرطرفدار مثل طوطی های خاکستری آفریقایی و پوست ببر و بعلاوه حیوانات کمیاب مثل سوسک جالوت و خیار دریای ژاپن در دارک وب مبادله می شوند.
شکار و برداشت بی رویه جانوران و گیاهان می تواند به کاهش هزاران گونه بینجامد و در سال های گذشته روی اینترنت باز هم به رونق رسیده است. بسیاری از گونه های خرید و فروش شده مثل تجارت گسترده عنکبوت ها، عقرب ها و دیگر تنندگان که فراتر از میلیون ها جانور هستند، بدون نظارت انجام می شوند. استرینگهام و همکاران او می نویسند:
از بین رفتن گونه های بومی ناشی از برداشت بی رویه و فراوریمثل گونه های بیگانه بر زوال سیستم های طبیعی تأثیر می گذارند و در نهایت سلامت انسان را تهدید می نمایند.-
اما پژوهشگرها از این می ترسند که قانون گذاری بیشتر تجارت زیرزمینی را افزایش دهد و باعث انتقال تجارت حیوانات خانگی از وب باز به دارک وب گردد؛ بنابراین پیشگیری از تقاضای مشتریان که اغلب از کشورهای ثروتمند هستند به مقدار قانون گذاری اهمیت دارد.
یکی از توصیه ها، پروژه های فراوری مثل مجوزدار برای بعضی گونه های پرتقاضا است به گونه ای که جمعیت های حیات وحش تهدید نشوند. انسان ها همیشه به ارتباط با حیوانات احتیاج داشتند. اما میل انسان به ستایش و حیات عجیب و مجذوب کننده نباید حقوق آن ها را تهدید کند.
5858
منبع: خبرآنلاین