شرایط نامناسب نمایش جام زرین کلاردشت در سالن اجتماعات
به گزارش وبلاگ تپلینک، جام زرین کلاردشت از گنجینه های مهم مازندران به شمار می رود که به مدت 10 روز در سالن آموزش وپرورش کلاردشت و فضایی نامناسب نگهداری می شود تا علاقه مندان به میراث فرهنگی و هنر غرب مازندران از آن دیدن کنند و دوباره به موزه ملی بازگردانده می شود.
سال 1318 هنگام پی کنی برای ساخت عمارت اوجابیت روی گنج تپه در روستایی به همین نام در کلاردشت، مجموعه ای از آثار باستانی زرین، مفرغی و سفالی یافت شد که در همان زمان به نام گنجینه کلاردشت معروفیت یافت. تسلیم به خزانه بانک ملی به عنوان پشتوانه اسکناس، بخشی از سرنوشت این آثار باستانی کشف شده در آن زمان بود که پس از آن در سال 1322 این مجموعه فاخر میراثی به موزه ایران باستان یا همان موزه ملی فعلی تحویل داده شد.
جام زرین کلاردشت، جام استوانه ای شکل با وزن 235 گرم، ارتفاع 9 سانتی متر و قطر دهانه 11 و نیم سانتی متر است که به همراه دیگر آثار باستانی گنجینه کلاردشت از نظر قدمت با آثار باستانی مارلیک گیلان، حسن لو آذربایجان و سیلک کاشان برابری می کند.
تپه کلار به عنوان باارزش ترین و کلیدی ترین محوطه باستانی در غرب مازندران است و افق های مهمی را پیش روی باستان شناسانی که به مطالعه شمال ایران و حوزه دریای خزر علاقه مندند، خواهد گشود و یکی از ویژگی های مهم این محوطه باستانی که در کمتر محوطه ای در کشور می توان نمونه آن را یافت، تداوم و پیوستگی استقرار انسان در آن، در طول قریب به شش هزار سال است.
نماینده مردم نوشهر، چالوس و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مکاتبه با معاون اول رئیس جمهور در مورد تپه کلار، شرح داد:
شرایط مالی دولت این اجازه را نمی دهد که هزینه زمین را بپردازد و معاونت سازمان جنگل ها می توانند به ازای چند هکتاری که در تپه کلار در اختیار اشخاص است در جایی دیگر در اختیار آنان قرار دهند تا زمین تپه کلار آزاد شود.
فعالیت میراث فرهنگی در اتاق شیشه ای
سازمان میراث فرهنگی در این شهرستان که دارای تاریخ زیادی است تنها یک اتاق شیشه ای را در اختیار نمایندگی این اداره قرار داده است که باید هرچه زودتر مستقل شود. اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز که در حال حاضر تنها در یک اتاق در فرمانداری کلاردشت مستقر است باید ساختمانی مجزا و مستقل داشته باشد.
سرپرست کاوش های باستانی تپه از تهیه طرح 10 ساله برای تپه کلار و کلاردشت خبر داد و خواستار حمایت مسئولان امر برای اجرایی شدن این طرح شد.
در بررسی های کارشناسی قدمت فرهنگ و تمدن این شهرستان شش هزار سال تخمین زده شد که جام زرین کلاردشت بخشی از این تاریخ کهن به شمار می رود و این منطقه باستانی از داشتن سایت موزه برای نگهداری جام محروم است.
منبع: کجارو / خبرگزاری مهر