آشنایی با جوانب مثبت و منفی سیستم های تلویزیون هوشمند
به گزارش وبلاگ تپلینک، در بازار کنونی ایران و دنیا، تلویزیون هایی به نام تلویزیون های هوشمند عرضه می شود که تفاوت های بسیاری با انواع معمولی آن دارند. اما همیشه درباره تکنولوژی های پیشرفته تر نوعی بدبینی هم وجود دارد؛ اینکه آیا اینها معایبی هم علاوه بر مزایایشان دارند؟ و از آنجایی که در بحث مورد نظر ما تلویزیون های هوشمند بررسی می شوند، می خواهیم مزایا و معایب آنها را بررسی کنیم، با ما همراه باشید.
مزایای تلویزیون های هوشمند
اگر چندان با تلویزیون های هوشمند آشنایی ندارید، در ادامه و با بررسی مزایای آنها با این نوع از تلویزیون ها بیشتر آشنا خواهید شد:
مهم ترین ویژگی تلویزیون های هوشمند تبدیل شدن آنها به کامپیوترهایی با ویژگی محدود است که سبب می شود شما بتوانید به اینترنت وصل شوید، اپلیکیشن های مختلفی را روی تلویزیون خود نصب کنید و وبگردی انجام دهید. به این ترتیب راحت تر از همیشه قادر خواهید بود به انواع محتواهای چند رسانه ای و البته دنیای وب دسترسی داشته باشید. شاید باید این نکته را یاداور شویم که زمانی که می گوییم تلویزیون ها به اینترنت وصل می شوند، منظورمان اتصال به اینترنت وای وای یا همان بی سیم است. در واقع یکی از اتفاقاتی که در تلویزیون های هوشمند رخ داده است، حذف تعداد زیادی کابل و حتی آنتنی است که شما را مجبور می کرد تلویزیون خود را فقط در گوشه خاصی از فضای ساختمان قرار دهید.
همچنین زمانی که از محتوای چند رسانه ای صحبت می کنیم باید یادآور شویم که با کمک تلویزیون های هوشمند، می توانید همزمان انواع فیلم ها، سریال ها و دیگر موضوعات را به صورت آنلاین، تماشا و یا استریم کنید. برای مثال اگر در خارج از ایران بودید، به راحتی می توانستید محتواهای اشتراکی که شبکه هایی مانند نتفلیکس ارائه می دهند، خریداری کنید و در این تلویزیون ها تماشا کنید. در ایران هم می توانید با خرید محتواهای اشتراکی که فیلیمو و دیگر شبکه ها مانند آپارات ارائه می دهند، به انواع فیلم ها و رسانه ها دسترسی داشته باشید. با این تفاوت که در تلویزیون های غیر هوشمند انجام این کارها تنها از طریق داشتن اندروید باکس از برند فیلیمو، شیائومی یا تسکو قابل اجرا است.
موضوع دیگری که در تلویزیون های هوشمند و با همین ویژگی قدرت اتصال به اینترنت خودنمایی می کند، استفاده از دستیار صوتی گوگل است که به شما اجازه می دهد فقط با صدا و بیان، موضوعات مورد نظر خود را در تلویزیون جستجو کنید. این موضوع به ویژه زمانی که شما در حال آشپزی هستید و یا نمی توانید از نزدیک در کنار صفحه نمایش تلویزیون بنشینید، بسیار کمک کننده خواهد بود.
افراد بسیار زیادی هستند که به انجام بازی یا همان گیم با صفحه نمایش تلویزیون علاقه دارند و به کمک تلویزیون های هوشمند می توانند انواع دستگاه های گیم خود را به این تلویزیون ها متصل کنند و یا بازی هایی را انجام دهند که در گوشی های موبایل و PC آنها بوده و حالا به کمک اتصال به تلویزیون می توانند در صفحه نمایش بزرگ تلویزیون اینکار را انجام دهند. البته این نکته را به خاطر داشته باشید که برای اینکار، تلویزیون باید دارای بلوتوث باشد تا قابلیت اتصال به کیبورد و یا موس را داشته باشد تا بتوانید بازی های مورد نظر را انجام دهید.
اگر بخواهید از طریق صفحه نمایش تلویزیون به تماشای فیلم ها و تصاویری بنشینید که در لپ تاپ و یا موبایل شماست، دیگر نیازی به کابل نیست، چرا که به راحتی موبایل و یا لپ تاپ به تلویزیون وصل می شود و اپلیکیشن های انتقال داده ای وجود دارد که به راحتی محتوای چندرسانه ای شما را در تلویزیون پخش خواهد کرد.
وقتی از تلویزیون های هوشمند صحبت می کنیم، دو موضوع را نباید فراموش کنیم و آن هم قدرت رزولوشن تصاویر و کیفیت صداست که روز به روز در انواع جدیدتر بهتر می شود. برای مثال در حال حاضر شما می توانید انواع تلویزیون هایی با قابلیت نمایش تصاویر 4k را پیدا کنید که چهار برابر قدرت تصویر بالاتری نسبت به تصویر full HD دارد. همچنین بسکمک از تلویزیون ها دارای قدرت صدای 20 وات با کیفیت و فرمت صداهای Dolby digital plus و DTS شده اند که کیفیت صدایی است که در بسکمک از فیلم ها به کار می رود و در نتیجه به راحتی می توانید آنها را در این تلویزیون ها مشاهده کنید و از کیفیت صدای فوق العاده لذت ببرید.
موارد اشاره شده درباره مزایای تلویزیون های هوشمند بسته به مدل تلویزیونی که خریداری می کنید، می تواند متفاوت باشد، همچنین به یاد داشته باشید که هر چه صفحه نمایش تلویزیون ها بیشتر می شود از سمت 40 اینچ به 49، 50، 55، 65، 75 و 85 اینچ، قیمت ها بیشتر می شود.
معایب تلویزیون های هوشمند
اگر قصد دارید از روی صفحه نمایش تلویزیون اقدام به خرید اینترنتی کنید، ما به شما می گوییم کمی این کار را با احتیاط بیشتر و یا حتی روی لپ تاپ و موبایل خود انجام دهید. در حقیقت این رعایت ایمنی را باید روی دستگاه PC و یا موبایل هم انجام داد، چرا که در دنیای تکنولوژی امروز، راه هایی برای فهمیدن علائق، سلیقه ها و سایر اطلاعات از طریق اینترنت وجود دارد.
از همین روست که افرادی پا را فراتر گذاشته اند و این موضوع را مطرح می کنند که تلویزیون های هوشمند اگر مجهز به میکروفون و وب کمرا (camera web) باشند، امکان شنیدن و تماشای شما را دارند تا بتوانند اطلاعات بیشتری از شما پیدا کنند. برای مثال تبلیغاتی که روی تلویزیون خود مشاهده می کنید، براساس آگاهی از محتواهایی است که شما تماشا کرده اید.
مورد بعدی آن است که کیفیت استریم یا تماشای آنلاین با تلویزیون های هوشمند بستگی به قدرت شبکه وای فای شما دارد و هرچه مودم دورتر از تلویزیون قرار داده شده باشد، احتمال کاهش سرعت تماشای محتوای تصویری وجود دارد. پس این موضوع می تواند محل قرارگیری تلویزیون را تا حدی محدود کند. همچنین استفاده از ترفندهای موجود در این مطلب به ارتقا کیفیت شبکه وای فای شما کمک خواهد کرد.
مساله بعدی هنگ کردن این سیستم ها در زمانی است که در حال انجام چندکار همزمان روی تلویزیون خود هستید، مسئله ای که ممکن است روی موبایل و PC شما هم ظاهر شود. یکی از راه های حل این مشکل، به روزرسانی کردن اپلیکیشن هایی است که در تلویزیون نصب کرده اید. البته بسته به مدل تلویزیونی که خرید می کنید، ممکن است محدودیت به روزرسانی وجود داشته باشد. همچنین هرچه تکنولوژی به کار رفته در تلویزیون ها بیشتر شده، قرارگیری پردازنده هایی با تعداد هسته های بیشتر ممکن شده که نقش مهمی در کاهش این اتفاق دارد.
در آخر آنکه این تلویزیون ها نسبت به انواع معمولی که در بسکمک از خانه ها دیده می شد، گران تر هستند و اگر محدودیت بودجه دارید، شاید نتوانید آخرین مدل تلویزیون های هوشمند را خریداری کنید. پس ما به شما یک پیشنهاد می دهیم:
برای خرید تلویزیون های هوشمند، حتما از برندهای معتبر خرید کنید. برای مثال انواع تلویزیون های سامسونگ، کیفیت عالی دارند و شما را از خرید پشیمان نخواهند کرد. قیمت مدل های مختلف آنها فرق دارد و متناسب با این مدل ها، می توانید به ویژگی های مختلفی دست پیدا کنید. البته مدل های دیگری هم در بازار وجود دارند که با تحقیق مناسب می توانید نوع خوب مورد نظر را پیدا کنید.
منبع: تجارت نیوز